Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πέρασε το ψήφισμα της Ομάδας Δράσης & Αλληλεγγύης από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Πέρασε το ψήφισμα αφού όμως πρώτα αφαιρέθηκε η παράγραφος που αναφερόταν σε μνημόνια , τρόικες κλπ , ακόμα και έτσι όμως το Δ.Σ δήλωσε την συμπαράσταση σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ΔΕΗ.
Ο κ. Αλευράς δέχτηκε ολόκληρο το ψήφισμα ενώ πρότεινε αντί τρόικας κ Σοιμπλε να μπει ο καπιταλισμός.
Φυσικά η Ομάδα δεν προσδοκούσε τις όποιες λύσεις σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα από ένα ψήφισμα , ερευνούμε το θέμα , έχουμε δηλώσει πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις , πως μόνο με συλλογικές προσπάθειες αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν και άλλες ενημερωτικές δράσεις που αφορούν την ΔΕΗ.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 


ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Η ΔΕΗ που από την 1η Αυγούστου 2013 αυξάνει αδικαιολόγητα τα τιμολόγια του οικιακού ρεύματος, "κόβει" αδιακρίτως και με συνοπτικές διαδικασίες το ρεύμα των νοικοκυριών που κωλύονται ή/και καθυστερούν για την εξόφληση των λογαριασμών τους.
Συμπολίτες μας, τη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης με τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και φτώχιας, εν μέσω καύσωνα, στερούνται το ηλεκτρικό ψυγείο, τον ανεμιστήρα κ.ο.κ. και πολύ σύντομα θα στερούνται τη θέρμανση, το φωτισμό άλλα και το μαγείρεμα.
Είναι προφανώς τα θύματα μιας λανθασμένης χρόνιας πολιτικής καθώς και της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης με την Τρόικα και τον Κο Σόιμπλε, τα οποία πολλαπλασιάζονται καθημερινά. (Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟς ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ)
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμπαραστεκόμενος στη συγκεκριμένη κατηγορία των, σε οικονομικό αδιέξοδο, συμπολιτών μας, καλεί:
- Τη ΔΕΗ να παύσει τις διακοπές ρεύματος και να εντάξει τα νοικοκυριά αυτά στο κοινωνικό τιμολόγιο και σε προγράμματα μακροχρόνιων διακανονισμών,
- Τους βουλευτές του Νομού μας να λάβουν θέση, ενεργώντας ταυτόχρονα, ώστε να σταματήσει η ΔΕΗ τέτοιες ενέργειες.
-  Του όμορους Δήμους και Νομούς και τους βουλευτές τους, αλλά και το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος να τοποθετηθούν επίσης και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στην ανάλγητη και κοινωνικά ισοπεδωτική αυτή πρακτική της ΔΕΗ .

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου