Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ - ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΠΕΖΟΙ!!


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου η 8η Ποδηλατοπορεία στην Αλεξάνδρεια που διοργανώθηκε από την Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τον σύλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα και τον σύλλογο Αθλητισμός Φύση Πολιτισμός.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας τροχαίων ατυχημάτων αφιερωμένη στα παιδιά συμμετείχαν πολλοί μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες ενώ στα πλαίσια της εκδήλωσης μέλη της Ομάδας Δράσης & Αλληλεγγύης μοίρασαν ενημερωτικό υλικό , χρωμάτισαν τις διαβάσεις πεζών , έπαιξαν επιδαπέδια παιχνίδια και φυτεύτηκαν  λουλούδια στην μνήμη όσων έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο.
Ταυτόχρονα συγκεντρώθηκαν υπογραφές για πεζοδρόμηση της Βετσοπούλου τα απογεύματα των Κυριακών τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ευχαριστούμε για την συνεργασία το Δήμο Αλεξάνδρειας και την Τροχαία Αλεξάνδρειας , την Ένωση για τα δικαιώματα Πεζών για την βοήθεια και την παρουσία καθώς και τους χορηγούς που στήριξαν την εκδήλωση :

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ


Η Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Σύλλογο «SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ» , το Σύλλογο «Πολιτισμός- Φύση- Αθλητισμός» και την Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών  συμμετέχουν στις δράσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα «Οδική Ασφάλεια και Παιδί» και διοργανώνουν  την 8η Ποδηλατοπορεία στην Αλεξάνδρεια.
Με σύνθημα «Βάλτε το ποδήλατο σε όλα τα σχολεία και ποδηλατοδρόμους σε κάθε συνοικία» πραγματοποιούνται ποδηλατοδρομίες,  σε περισσότερες από 30 πόλεις στην Ελλάδα, για την κατοχύρωση του δικαιώματος των παιδιών στην κυκλοφορία,  καθώς η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ε.Ε σε θανάτους παιδιών από τροχαία.
Την Κυριακή 10 Μαΐου και ώρα 11 π.μ θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοπορεία στην Αλεξάνδρεια με σημείο εκκίνησης το Πνευματικό Κέντρο.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την ανάδειξη των «αόρατων» διαβάσεων πεζών και την ευαισθητοποίηση των οδηγών για τα δικαιώματα πεζών και ποδηλατών.
Ζητούμενο είναι η διεκδίκηση ζωτικού κι ελεύθερου χώρου, όπου τα παιδιά θα μπορούν να κυκλοφορούν, να ζουν και να παίζουν, χωρίς τον τρόμο που έχουν επιβάλει τα μηχανοκίνητα μέσα, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και στους πεζόδρομους, τα πεζοδρόμια, τις πλατείες, παντού.
 Αποτελεί ζωτική ανάγκη η ανάκτηση του δημόσιου χώρου και η δυνατότητα ελεύθερης, ασφαλούς, και –γιατί όχι; – ευχάριστης μετακίνησης για τα παιδιά, με τα πόδια, με ποδήλατο, πατίνι ή σκέιτ μπορντ.